"Ραμσής, Τόμος Α΄ - Ο γιος του φωτός" | Κριστιάν Ζακ


"Ραμσής: ο μέγιστος των νικητών, ο βασιλιάς Ήλιος, φρουρός της αλήθειας". 

Το όνομα του Ραμσή πέρασε μέσ' απ' τους αιώνες και νίκησε το χρόνο· μόνο αυτός ενσαρκώνει τη δύναμη και το μεγαλείο της φαραωνικής Αιγύπτου, πνευματικής μητέρας του δυτικού πολιτισμού.

Μέσ' απ' αυτό το βιβλίο μοιραζόμαστε τις αγωνίες και τις ελπίδες του, ζούμε τις αποτυχίες και τις επιτυχίες του, συναντάμε τις γυναίκες που αγάπησε, υποφέρουμε από τις προδοσίες που υπέστη... Έχουμε να κάνουμε με το πεπρωμένο ενός μεγάλου φαραώ, το οποίο είναι δεμένο μ' αυτό της Αιγύπτου, της αγαπημένης χώρας των θεών, της γης του νερού και του ήλιου.

Αρ. σελίδων: 406


Η συλλογή:

Ραμσής, Τόμος Α΄ - Ο γιος του φωτός
Ραμσής, Τόμος Β΄ - Ο ναός των εκατομμυρίων ετών
Ραμσής, Τόμος Γ΄ - Η μάχη του Καντές
Ραμσής, Τόμος Δ΄ - Η κυρία του Αμπού Σίμπελ
Ραμσής, Τόμος Ε΄ - Κάτω από την ακακία της Δύσης


Ο συγγραφέας:

Ο Κριστιάν Ζακ (Christian Jacq) έγινε επιτυχημένος συγγραφέας τη μέρα που, όπως λέει ο ίδιος, "ο κόσμος του συγγραφέα ενώθηκε με αυτόν του αιγυπτιολόγου. Από εκείνη τη μέρα, το μεγάλο κοινό ενδιαφέρθηκε για τη δουλειά μου"
Γεννημένος στο Παρίσι το 1947, διάβασε σε ηλικία δεκατριών ετών ένα έργο που θα άλλαζε τη ζωή του: την τρίτομη "Ιστορία του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού" του Ζακ Πιρέν. Ο νεαρός Κριστιάν έγραφε ήδη ποιήματα και το βιβλίο αυτό στάθηκε η πηγή έμπνευσης για το πρώτο μυθιστόρημά του.
Τα επόμενα πέντε χρόνια έγραψε οχτώ μυθιστορήματα και ένα λιμπρέτο! Σε ηλικία δεκαεφτά ετών παντρεύεται και ξεκινάει το γαμήλιο ταξίδι του στα ίχνη του ονείρου του, της μυθικής Αιγύπτου: πρώτος σταθμός η Μέμφιδα...

Εκδίδει το πρώτο του βιβλίο στα είκοσι ένα του χρόνια, ένα δοκίμιο για τη σχέση του Μεσαίωνα με την αρχαία Αίγυπτο.
Σπουδάζει αιγυπτιολογία στη Σορβόννη, όπου υποστηρίζει και τη διδακτορική του διατριβή, και ξεκινάει πανεπιστημιακή καριέρα στα 1986.
Πάνω απ΄ όλα, όμως, ο Κριστιάν Ζακ θέλει να γράφει: εκδίδει περισσότερα από είκοσι δοκιμιακά έργα, βραβεύεται από τη Γαλλική Ακαδημία, ενώ παράλληλα εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός, κάνοντας για τη France Culture τη σειρά "Οι δρόμοι της γνώσης". Η μεγάλη συγγραφική επιτυχία έρχεται το 1987 με το έργο "Ο Σαμπολιόν ο Αιγύπτιος". Αυτή ήταν η αρχή μιας σειράς βιβλίων που όλα τους αναφέρονται στην αρχαία Αίγυπτο.

Παθιασμένος ερευνητής, μελετά, αποκρυπτογραφεί, και ζωντανεύει κάθε φορά έναν κόσμο αληθινό και πρωτόγνωρο. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι τέσσερις γλώσσες και είναι ο μοναδικός Γάλλος στον κατάλογο των δεκαπέντε συγγραφέων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.